9.10.11

De Tea Party try out


Een tea party op de blog kon niet ontbreken bij ons anglofielen en de lijst van 'things to make' was lang. Dit willen we al jaren doen, al sinds we als zesjarigen theekransje speelden met de barbies, daarna op zomer taalfamilie vakantie de eerste keer earl grey proefden - niet uit een zakje maar met de echte blaadjes in een echte theepot, die helemaal leek op de mini versie van onze barbies. Daarna de jaren dat we in London woonden en thee gingen kopen in Fortnum & Mason. Dat was wel de meest dure aankoop van de ganse keukenkast, maar het plezier om die thee te drinken en een overprijsde scone te gaan eten, sommige dingen zijn onbetaalbaar. (vooral als ze met perfect clotted cream and jam komen).
Vorige zondag toen het nog hoogzomer was en ik zat de sakkeren op de zon die de foto's overbelichtte (sorry mijn fout, ik heb ze weggejaagd) zijn we richting heimat getrokken en samen met enkele oude schoolvriendinnen een try out gaan doen voor de nieuwe Njamelicious workshop: the quintessential tea party!


Dankzij de stralende zon is de try out tea party een echte garden party geworden waar 5 thirtysomething vrouwen op hoge hakken met hun beste tea party jurkje aan met heel veel plezier komkommer en radijsjes sandwiches gesmeerd hebben, met een domestic godess flair het deeg van de scones gekneed hebben en ontdekt hebben hoe lekker frittata met kruidenkaas is. Met dank aan de prachtige keuken en de lekkere bubbles van de gastvrouw! en de lieve kindjes die heel goed geholpen hebben :)








Scones - zo makkelijk dat je ze wel elke week zou kunnen maken

225gr zelfrijzende bloem
1 mespuntje zout
50 gr boter in stukjes
30 gr kristalsuiker
1 ei plus 1 eidooier
120 ml karnemelk
1 tl vanille exctract

Verwarm de oven voor op 220°C.
Zeef de bloem in een kom en kneed er de boterstukjes door tot je een kruimelig mengsel krijgt. Voeg 30 g suiker toe en meng goed. Klop het ei los met de botermelk en spatel dit voorzichtig onder het deegmengsel, voeg het vanille extract toe.
Maak een bolletje van het deeg en leg het op een bebloemd werkblad. Rol met een deegrol uit tot 2 cm dik en steek rondjes van ongeveer 5,5 cm diameter uit het deeg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Klop de eidooier los met een eetlepel suiker en strijk de rondjes ermee in. Zet 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.







PS dit is onze 100ste blogpost! hoera, op naar de volgende 100!